Dziś napotkałem problemy podczas odbioru. Zła wiadomość jest taka, że bez względu na to, jak to sformułowałem, dostarczając plik mnf i numer biuletynu opublikowany wszędzie, pracownik serwisu nie mógł go znaleźć. Powiedział, że to dlatego, że mój numer VIN nie był powiązany z aktualizacją lub coś w tym stylu.
Na szczęście, przynajmniej był na tyle uprzejmy, że znalazł "obejście", aby wywołać powód do aktualizacji modułów w ramach gwarancji. Mam nadzieję, że to automatycznie pobierze najnowszy plik, w przeciwnym razie będzie to strata czasu. Z drugiej strony, jedyny technik EV, którego mają, jest nieobecny, więc nie mam ciężarówki przez około 4 dni. Pozytywne jest to, że przeklinam w 25 Denali, co jest miłe, aby poczuć aktualizacje, z których niektóre już zauważyłem.
To była poranna huśtawka. Chwalę doradcę za to, że przynajmniej próbował pomóc. Jednak daję słabe oceny GM, ponieważ muszę poświęcić na to poranek zamiast OTA, A centra serwisowe nie otrzymują dostępu do tych informacji z wyprzedzeniem. Jak to możliwe, że ja, konsument, mam więcej danych i informacji niż centrum serwisowe. Kiedy te rzeczy się pojawiają, powinna być ogólnokrajowa kampania, aby upewnić się, że wszyscy są na tej samej stronie. To rodzaj doświadczenia, które prowadzi mnie do chęci posiadania Tesli.