Silverado EV Forum banner

DUŻA aktualizacja oprogramowania - 86277880.mnf

5 reading
11K views 203 replies 40 participants last post by  irvineatman  
#1 ·
Dużo emocji na forum Sierra EV na FB, nie jestem pewien, czy dotyczy to Silverado. Trzeba iść do serwisu, żeby to zrobić, ale podobno dodaje to wideo z widokiem z boku aktywowanym kierunkowskazem, być może Chrome i inne rzeczy. Informacje wciąż napływają. Podobno jedna osoba z 2024 roku również otrzymała te aktualizacje. Mam wizytę w serwisie w przyszły czwartek, mam nadzieję, że będę miał niektóre z aktualizacji na swoim!

#4 ·
Dostałem swojego AT4 z 2026 roku. Dosłownie jedyny błąd, jaki znalazłem, to taki, że jeśli jesteś w trybie kamery z włączonym widokiem bocznym, gdy skręt się zakończy i widok boczny się zamknie, to wyrzuca cię z poprzedniego widoku kamery na ogólną stronę aplikacji. Wszystkie inne aplikacje wracają do aplikacji, jak można się spodziewać. To i rekomendacja dodania Kamery jako opcji dla „widoku trzech aplikacji” to jedyne rzeczy, które moim zdaniem powinny zostać zrobione.

#7 ·
Dostałem mojego AT4 2026. Dosłownie jedynym problemem, jaki znalazłem, jest to, że jeśli jesteś w trybie kamery z włączonym widokiem bocznym, gdy skręt się zakończy i widok boczny się zamknie, zostajesz wyrzucony z poprzedniego widoku kamery na ogólną stronę aplikacji. Wszystkie inne aplikacje wracają do aplikacji, jak można się spodziewać. To i zalecenie dodania kamery jako opcji dla „widoku trzech aplikacji” to jedyne rzeczy, które moim zdaniem należy zrobić.
Mam 26 AT4 Extended Range. Jedynym problemem, jaki zauważyłem, jest to, że jeśli otworzę maskę podczas jazdy w ciężarówce, a następnie ją zamknę, na ekranie pojawia się komunikat, że kluczyk zaginął. Możesz to zignorować, znika w 10 sekund i wszystko działa dalej. Zasadniczo kluczyk musi znajdować się wewnątrz pojazdu, a pojazd musi być uruchomiony, aby ten problem wystąpił.

Norman

#5 ·
Śledzę to, ponieważ brakuje mi kamer podczas jazdy z przyczepą! Widziałem to w jednej z grup na FB, więc mam nadzieję, że inni uzyskają więcej informacji, zanim coś zaplanuję. Wiem, że zdobycie sidewindera nie było najłatwiejsze, więc tego też się nie spodziewam.

#9 ·
Mam Silverado RST 2025......nie otrzymałem jeszcze żadnych powiadomień o tej aktualizacji oprogramowania. Będę obserwował to forum, aby uzyskać więcej informacji. Kiedy zobaczę, że to "prawda", umówię się na wizytę u dealera! Dziękuję za opublikowanie.

#11 ·
Zainstalowałem dużą nową aktualizację oprogramowania w moim Sierra EV. Salon początkowo robił mi małe problemy, ale ostatecznie to zrobił. W filmie omawiam doświadczenia związane z instalacją i to, co odkryłem, że się zmieniło. Dajcie znać, jeśli macie jakieś pytania!

#12 ·
Zainstalowałem dużą nową aktualizację oprogramowania w moim Sierra EV. Salon początkowo robił mi małe problemy, ale ostatecznie to zrobił. W filmie omawiam doświadczenia związane z instalacją i to, co odkryłem, że się zmieniło. Dajcie znać, jeśli macie jakieś pytania!

Dzięki za film. Szkoda, że Hands-on Super Cruise nie jest zawarte w tej aktualizacji. FWIW, oto co mówi instrukcja obsługi w odniesieniu do włączania Hands-on Super Cruise:
Image

#17 ·
Dziś napotkałem problemy podczas odbioru. Zła wiadomość jest taka, że bez względu na to, jak to sformułowałem, dostarczając plik mnf i numer biuletynu opublikowany wszędzie, pracownik serwisu nie mógł go znaleźć. Powiedział, że to dlatego, że mój numer VIN nie był powiązany z aktualizacją lub coś w tym stylu.

Na szczęście, przynajmniej był na tyle uprzejmy, że znalazł "obejście", aby wywołać powód do aktualizacji modułów w ramach gwarancji. Mam nadzieję, że to automatycznie pobierze najnowszy plik, w przeciwnym razie będzie to strata czasu. Z drugiej strony, jedyny technik EV, którego mają, jest nieobecny, więc nie mam ciężarówki przez około 4 dni. Pozytywne jest to, że przeklinam w 25 Denali, co jest miłe, aby poczuć aktualizacje, z których niektóre już zauważyłem.

To była poranna huśtawka. Chwalę doradcę za to, że przynajmniej próbował pomóc. Jednak daję słabe oceny GM, ponieważ muszę poświęcić na to poranek zamiast OTA, A centra serwisowe nie otrzymują dostępu do tych informacji z wyprzedzeniem. Jak to możliwe, że ja, konsument, mam więcej danych i informacji niż centrum serwisowe. Kiedy te rzeczy się pojawiają, powinna być ogólnokrajowa kampania, aby upewnić się, że wszyscy są na tej samej stronie. To rodzaj doświadczenia, które prowadzi mnie do chęci posiadania Tesli.

#18 ·
(24 Sierra Denali 1st Ed) Natknąłem się dziś na problemy podczas odbioru. Zła wiadomość jest taka, że bez względu na to, jak to ująłem, dostarczając plik mnf i numer biuletynu opublikowany wszędzie, przedstawiciel serwisu nie mógł znaleźć aktualizacji. Powiedział, że to dlatego, że mój numer VIN nie był powiązany z aktualizacją lub coś w tym stylu, a ja wyglądałem jak szaleniec, próbując mu wytłumaczyć, jak to wszystko było na różnych forach internetowych, więc musiało to być prawdą.
Pytanie: Jak ten technik sprawdzał, czy aktualizacja jest dostępna dla twojego pojazdu? Nie pojawi się w żadnym oprogramowaniu Dealership, chyba że GM ma dla niego otwartą kampanię... Jedynym sposobem na zobaczenie aktualizacji pojazdu jest podłączenie go do SPS i zeskanowanie WSZYSTKICH modułów.

#22 ·
Tak, to jest to. Nic zauważalnego dla 652.10.

Mój 24 jest w serwisie i mam nadzieję, że go zaktualizują. Na grupie FB jest 1 potwierdzona Edycja 1, która otrzymała aktualizację, która dodała kamery w lusterkach bocznych i nowe aplikacje do strumieniowania wideo. Jestem podekscytowany! Zastanawiam się, czy to również z funkcją hands-on supercruise...

#29 ·
Pojazdy MY26 miały udoskonalenia sprzętowe i zmiany, niektóre moduły zostały zredukowane i wierzę, że system kamer został ulepszony. To pewna spekulacja oparta na tym, co GM zrobiło z innymi modelami. To jedyna rzecz, która ma sens.

Czy mogliby przenieść to do wcześniejszych pojazdów MY? TBD!

#30 ·
Nie żeby którekolwiek z tych aktualizacji docierały do mnie szybko, a nawet żebym dostawał aktualizacje OTA w moim Edition 1 z datą produkcji 13 lipca 2024...... Otrzymałem tylko jedną aktualizację OTA w całym okresie eksploatacji pojazdu i nawet ją otrzymałem BARDZO późno.

#33 ·
Dostałem moją edycję 1 z 2024 roku z aktualizacją. Ma to, o czym wszyscy informowali (kamera kierunkowskazu, aplikacje wideo, gry). Możesz także ustawić każdy typ audio, taki jak dzwonek, muzyka, głos i powiadomienia, osobno. Myślę, że coś zmieniło się w jakości przetwarzania dźwięku, ponieważ średni bas jest bardziej muzykalny niż pamiętam.

#35 ·
Dostałem moją edycję 1 2024 z powrotem z aktualizacją. Ma to, o czym wszyscy informowali (kamera kierunkowskazu, aplikacje wideo, gry). Możesz także ustawić każdy typ audio, jak dzwonek, muzyka, głos i powiadomienia, osobno. Myślę, że coś zmieniło się w jakości przetwarzania dźwięku, ponieważ średni bas jest bardziej muzyczny niż pamiętam.
Dzięki za potwierdzenie. Mój wchodzi rano.

#45 ·
Potwierdzona funkcja kierunkowskazów dla 2024 RST First Edition. I BARDZO mile widziana aktualizacja. Zmniejsza martwe pole po stronie pasażera i pomaga podczas holowania!
Pierwsza próba VWP nie powiodła się. Podczas mojej drugiej wizyty u dealera musiałem wytłumaczyć technikowi aktualizację radia USB/część 2. Początkowo mi nie uwierzył, a później przyznał, że pominął aktualizację USB w pierwszym dniu, kiedy miałem ciężarówkę w serwisie.

#74 ·
Potwierdzona funkcja kierunkowskazów dla 2024 RST first edition. I BARDZO mile widziana aktualizacja. Zmniejsza martwy punkt po stronie pasażera i pomaga podczas holowania!
Pierwsza próba z VWP nie powiodła się. Podczas mojej drugiej wizyty u dealera musiałem wytłumaczyć Technikowi aktualizację radia USB/część 2. Początkowo mi nie uwierzył, a później przyznał, że pominął aktualizację USB pierwszego dnia, kiedy miałem ciężarówkę w serwisie.
Odebrałem 2026 Elevation STD range 4 sierpnia. Właśnie zauważyłem, że ciężarówka już miała aktualizację. Czy będą musieli zrobić coś jeszcze, aby uzyskać funkcję kierunkowskazów?

#57 ·
W kwestii aktualizacji, mam kilka pytań. Miałem SierraEV Denali 2025 z datą produkcji w grudniu, którą kupiłem w lutym. Otrzymałem obie aktualizacje OTA (N25-F172AE i N25-2498340) w marcu. Niestety w maju dziecko wjechało mi w tył i zniszczyło mojego pickupa. W sobotę odebrałem nowego, tym razem z datą produkcji w maju. Obecnie przyszedł z aktualizacją N25-F172AE, ale nie widzi żadnych innych.

Pytanie 1: Czy mając niedawną datę produkcji, która jest po dacie wydania aktualizacji, istnieje szansa, że ​​mam już inną aktualizację i jej nie potrzebuję?

Pytanie 2: Widziałem kilka postów od majsterkowiczów, którzy wspominali o aktualizacji wzmacniacza oprócz aktualizacji radia A11. Czy mamy jakieś informacje na temat tej aktualizacji? Muszę powiedzieć, że nowy pickup ma zauważalnie więcej basów niż mój poprzedni, więc zastanawiam się, czy może już to ma.

#59 ·
Przy okazji aktualizacji, mam kilka pytań. Miałem model 2025 SierraEV Denali z datą produkcji w grudniu, który kupiłem w lutym. Otrzymałem obie aktualizacje OTA (N25-F172AE i N25-2498340) w marcu. Niestety w maju dziecko rozbiło tył mojego samochodu i zniszczyło moją ciężarówkę. W sobotę odebrałem nową, tym razem z datą produkcji w maju. Obecnie ma aktualizację N25-F172AE, ale nie widzi żadnych innych.

Pytanie 1: mając niedawną datę produkcji, która jest po dacie wydania aktualizacji, czy istnieje szansa, że ​​mam już drugą aktualizację i jej nie potrzebuję?

Pytanie 2: Widziałem kilka postów od majsterkowiczów, którzy wspominali o aktualizacji wzmacniacza oprócz aktualizacji radia A11. Czy mamy jakieś informacje na ten temat? Muszę powiedzieć, że nowa ciężarówka ma zauważalnie więcej basów niż moja poprzednia, więc zastanawiam się, czy może już to ma.
Na pewno nie masz aktualizacji. Mam produkcję z marca i prawie każdy moduł miał wiele aktualizacji

#60 ·
TAK! Właśnie dostałem swój z powrotem, aktualizacja zakończona! NAPRAWDĘ podoba mi się kamera boczna z kierunkowskazem. Zwłaszcza że mój ma płaskie lusterko pasażera. Nie obchodzi mnie zbytnio ziarnistość, robi to, co ma robić, a rozmiar ułatwia widzenie. Świetna robota GM! To naprawdę małe rzeczy.

Kiedy będę miał więcej czasu, sprawdzę inne rzeczy. Jedną z rzeczy na mojej liście jest sprawdzenie, czy moja przezroczysta kamera przyczepy działa teraz. Można mieć nadzieję.

#72 ·
TAK! Właśnie dostałem swój z powrotem, aktualizacja zakończona! NAPRAWDĘ podoba mi się kierunkowskaz z kamery bocznej. Zwłaszcza, że mój ma płaskie lusterko pasażera. Nie zależy mi zbytnio na ziarnistości, robi to, co trzeba, a rozmiar ułatwia widzenie. Świetna robota GM! To naprawdę małe rzeczy.

Kiedy będę miał więcej czasu, sprawdzę inne rzeczy. Jedną z rzeczy na mojej liście jest sprawdzenie, czy moja przezroczysta kamera przyczepy działa teraz. Można mieć nadzieję.
Zgadzam się w 100%. Zasięg Max i pierwsze edycje mają płaskie szklane lusterko po stronie pasażera. Ta aktualizacja była potrzebna i bardzo doceniana!

#61 ·
Rezygnuję z aktualizacji. Właśnie wyszedłem z salonu i powiedziano mi, że nie ma żadnych aktualizacji i żebym zadzwonił do Onstar, aby zapytać, czy jakieś są. Zadzwoniłem do GM i powiedziałem im, że na tym forum są osoby, które mają aktualizacje z tym samym pojazdem, który ja mam. Powiedziała, że to prawdopodobnie z powodu innego numeru VIN. Skończyłem.

#62 ·
Rezygnuję z aktualizacji. Właśnie wyszedłem z salonu i powiedziano mi, że nie ma żadnych aktualizacji i żebym zadzwonił do Onstar, aby zapytać, czy jakieś są. Zadzwoniłem do GM i powiedziałem im, że na tym forum są osoby, które mają aktualizacje z tym samym pojazdem, który posiadam. Powiedziała, że ​​to prawdopodobnie z powodu innego numeru VIN. Skończyłem.
nie bardzo wytrwały, przedstaw im również 24-NA-143 i powiedz im, że przedstawiciel serwisu nie widzi aktualizacji, tylko technik może je zobaczyć po podłączeniu pojazdu do SPS.

#68 ·
Po prostu jestem ciekaw, czy ktoś może potwierdzić, że aktualizacja włącza kamerę przyczepy w modelu 2024? Wygląda na to, ale to prawdopodobnie jedyny sposób, w jaki przekonam mojego dealera, aby to faktycznie zrobił.
Pracuję nad tym. Niestety, wszystko to zbiegło się z przeciążeniem pracą i wygląda na to, że w tym tygodniu jadę do Kolorado, więc jutro po pracy będę pakował się w ostatniej chwili. Moja kamera jest w garażu, muszę tylko mieć możliwość jej podłączenia. Jedyną rzeczą, której nie jestem pewien, jest to, czy przyczepa również musi być podłączona, aby spróbować wyszukać kamerę. Zabrałem moją przyczepę z powrotem, aby zaparkować ją na posesji moich teściów, więc to kolejna potencjalna przeszkoda.